Article Model Test Question-Answer - Exam Cares

বই

Article Model Test Question-Answer

English Grammar Model Test Question for jsc, ssc and hsc exam
Model Test Question 
English 2nd Paper 
Article

1. Use articles where necessary. Put a cross (x) where an article is not needed: 1x5=5
English is (a) -- international language. We feel (b) -- necessity of learning English at every step. This is (c) -- only language of international overseas business, communication, co-operation and (d) -- co-existence. It is essential to receive (e) -- foreign degree or higher education.
English 2nd Paper Article Model Test Answer: (a) an, (b) the, (c) the, (d) x, (e) a.

2. Use articles where necessary. Put a cross (x) where an article is not needed: 1x5=5
Money cannot buy (a) -- happiness. To speak the truth, money is (b) -- must for our life. But it is not (c) -- necessary to bring our happiness. Happiness is absolutely (d) -- psychological thing. It is (e) -- name of a feeling.
English 2nd Paper Article Model Test Answer: (a) x , (b) a, (c) x, (d) a, (e) a.

3. Use articles where necessary. Put a cross (x) where an article is not needed: 1x5=5
(a) -- Cricket is (b) -- foreign game in our country. But it is (c) -- international game. After winning (d) -- ICC Trophy in (e) -- Malaysia in 1996, it has become more popular than football in our country.
English 2nd Paper Article Model Test Answer: (a) x, (b) a, (c) an, (d) the, (e) x.

4. Use articles where necessary. Put a cross (x) where an article is not needed: 1x5=5
Our life is (a) -- sum total of hours, days and years. But all days are not equally memorable to us. Most of (b) -- days are forgotten with (c) -- passage of time. Only (d) -- few of these days remain ever fresh in our memory. My (e) -- first day at school is such a day.
English 2nd Paper Article Model Test Answer: (a) a, (b) the, (c) the, (d) a, (e) x.

5. Use articles where necessary. Put a cross (x) where an article is not needed: 1x5=5
The great ship Titanic sailed for New York from Southampton on April 1912. At that time she was (a) -- largest ship. (b) -- tragic sinking of this great (c) -- liner will always be remembered for she went down on her first voyage. Four days after sailing out, while it was sailing across (d) -- icy (e) -- waters of the North Atlantic, a huge ice-berg was suddenly spotted.
English 2nd Paper Article Model Test Answer: (a) the, (b) the, (c) x, (d) the, (e) x.

6. Use articles where necessary. Put a cross (x) where an article is not needed: 1x5=5
A true friend is (a) -- asset. He stands by his (b) -- friend in time of danger. He is not (c) -- greedy man. He always wishes for (d) -- welfare of his friend. It is (e) -- matter of fact that an ideal friend is not available today.
English 2nd Paper Article Model Test Answer: (a) an, (b) x, (c) a, (d) the, (e) a.

7. Use articles where necessary. Put a cross (x) where an article is not needed: 1x5=5
Akbar (a) the Great was one of (b) the greatest emperors of India. He was on the one side a great ruler and on the other side a man of (c) x wisdom. Among all (d) the Mughal rules he was (e) the best.
English 2nd Paper Article Model Test Answer: (a) the, (b) the, (c) x, (d) the, (e) the.

8. Use articles where necessary. Put a cross (x) where an article is not needed: 1x5=5
Patriotism is a noble (a) -- virtue. It inspires (b) -- man to shed the last drop of blood to defend the freedom of his (c) -- country. (d) -- man without patriotism is no better than (e) -- beast.
English 2nd Paper Article Model Test Answer: (a) x, (b) a, (c) x, (d) a, (e) a.

9. Use articles where necessary. Put a cross (x) where an article is not needed: 1x5=5
Truthfulness is (a) -- greatest of all (b) -- virtues which make (c) -- person really great. If we do not cultivate (d) -- habit of speaking (e) -- truth, we cannot hope to get truthfulness from others.
English 2nd Paper Article Model Test Answer: (a) the, (b) x, (c) a, (d) the, (e) the.

10. Use articles where necessary. Put a cross (x) where an article is not needed: 1x5=5
(a) -- Discipline is seen in (b) -- nature. Every morning (c) -- sun rises in (d) -- east, day follows (e) -- night, birds sing and plants blossom.
English 2nd Paper Article Model Test Answer: (a) x, (b) x, (c) the, (d) the, (e) x.

11. Use articles where necessary. Put a cross (x) where an article is not needed: 1x5=5
Juthi is (a) ––––– M.A. examine. She has been suffering from fever. She made (b) ––––– appointment with an experienced doctor who had his degree from (c) ––––– USA. On (d) ––––– fixed day, she reached the doctor’s chamber. There she saw (e) ––––– one-eyed man.
English 2nd Paper Article Model Test Answer: (a) an, (b) an, (c) the, (d) the, (e) a.

12. Use articles where necessary. Put a cross (x) where an article is not needed: 1x5=5
Once ––––– snake charmer was playing on ––––– flute and ––––– other was beating a drum. As ––––– music grew louder and louder, more people from here and there joined ––––– crowd.
English 2nd Paper Article Model Test Answer: (a) a, (b) the, (c) the, (d) the, (e) the.

13. Use articles where necessary. Put a cross (x) where an article is not needed: 1x5=5
 (a) ––––– Sunderbans has been declared (b) ––––– World Heritage Site by (c) ––––– UNESCO. There is (d) ––––– great variety of plants and wild animals in this mangrove forest. This forest is specially known around (e) ––––– world for (f) ––––– Royal Bengal Tigers.
 English 2nd Paper Article Model Test Answer: (a) The, (b) a, (c) the, (d) a, (e) the, (f) the.

14. Use articles where necessary. Put a cross (x) where an article is not needed: 1x5=5
Mount Everest has always fascinated climbers. It is in (a) ––––– Himalayan Mountains. It is (b) ––––– highest mountain peak in (c) ––––– world. It was named after (d) ––––– English man George Everest. He was (e) ––––– first man to survey the Himalayas in 1841.
English 2nd Paper Article Model Test Answer: (a) the, (b) the, (c) the, (d) an, (e) the.

15. Use articles where necessary. Put a cross (x) where an article is not needed: 1x5=5
Hamlet was once (a) ––––– happiest young man in the country. But (b) ––––– great trouble came into his life. His father died suddenly in (c) ––––– mysterious way. Hamlet was told that (d) ––––– old king had died from the bite of (e) ––––– snake when he was asleep.
English 2nd Paper Article Model Test Answer: (a) the, (b) a, (c) a, (d) the, (e) a.


16. Use articles where necessary. Put a cross (x) where an article is not needed: 1x5=5
Everybody knows that sincerity is (a) ––––– key to success. (b) ––––– person can prosper in life by doing hard work. The man who does not follow (c) ––––– rules of sincerity can never go (d) ––––– long way in this world. There are (e) ––––– lot of examples of it.
English 2nd Paper Article Model Test Answer: (a) the, (b) A, (c) the, (d) a, (e) a.

17. Use articles where necessary. Put a cross (x) where an article is not needed: 0.5x10=5
I saw (a) ––––– film last night. (b) ––––– film was about (c) ––––– soldier and (d) ––––– beautiful girl. The soldier was in love with (e) ––––– girl but (f) ––––– girl was in love with (g) ––––– teacher. So (h) ––––– soldier shot (i) ––––– teacher and married (j) ––––– girl.
English 2nd Paper Article Model Test Answer: (a) a, (b) The, (c) a, (d) a, (e) the, (f) the, (g) a, (h) the, (i) the, (j) the.

18. Use articles where necessary. Put a cross (x) where an article is not needed: 1x5=5
Education is (a) ––––– backbone of  (b) ––––– nation. No nation can prosper keeping (c) ––––– large section of her population illiterate. Primary education forms (d) ––––– basis of one’s life. (e) ––––– educated citizen can read books, newspapers etc.
English 2nd Paper Article Model Test Answer: (a) the, (b) a, (c) a, (d) the, (e) An.

19. Use articles where necessary. Put a cross (x) where an article is not needed: 1x5=5
William Wordsworth, (a) ––––– second son of  (b) ––––– attorney-at-law read in (c) ––––– university named Cambridge. He wrote a remarkable poem on (d) ––––– French Revolution. (e) ––––– English are proud of him.
English 2nd Paper Article Model Test Answer: (a) the, (b) an, (c) a, (d) the, (e) the.

20. Use articles where necessary. Put a cross (x) where an article is not needed: 1x5=5
Bob Collins has recently become (a) ––––– minister in (b) ––––– new government. He was (c) ––––– professional footballer in the 1960s. He is supposed to be (d) ––––– most skillful player of his generation. He became (e) ––––– Member of parliament in 1990.
English 2nd Paper Article Model Test Answer: (a) a, (b) a, (c) a, (d) the, (e) the.

21. Use articles where necessary. Put a cross (x) where an article is not needed: 1x5=5
At (a) ––––– meeting held yesterday (b) ––––– workers of (c) ––––– factory raised many problems and discussed them. They requested (d) ––––– chairman to prepare (e) ––––– report.
English 2nd Paper Article Model Test Answer: (a) the, (b) the, (c) a, (d) the, (e) a.

22. Use articles where necessary. Put a cross (x) where an article is not needed: 1x5=5
The population of a country is (a) -- asset, but it becomes (b) -- problem when the country cannot afford to her people (c) -- basic needs of life. Bangladesh is (d) -- country having (e) -- area of about 1, 44,000 square kilometers.
English 2nd Paper Article Model Test Answer: (a) an, (b) a, (c) the, (d) a, (e) aan.

23. Use articles where necessary. Put a cross (x) where an article is not needed: 1x5=5
Man is (a) -- best creation of Allah. He is (b) -- rational animal. His creation is not a mere (c) -- play or without any purpose. He has to do a lot but his life is (d) -- short. So he must decide what he should do. He must have (e) -- aim in life.
English 2nd Paper Article Model Test Answer: (a) the, (b) x, (c) x, (d) x, (e) an.

24. Use articles where necessary. Put a cross (x) where an article is not needed: 1x5=5
We live in the age of (a) x science. Newspaper is (b) a wonder or modern science. Newspaper is (c) a paper which carries news of (d) the whole world. It is such (e) an important thing that we cannot go a single day without it.
English 2nd Paper Article Model Test Answer: (a) x, (b) a, (c) a, (d) the, (e) an.

25. Use articles where necessary. Put a cross (x) where an article is not needed: 1x5=5
Money is called (a) -- fuel of life. Though money is (b) -- must in our practical life, it cannot ensure all happiness. Happiness lies in (c) -- contentment. Morality plays (d) -- important role in this regard. We should exercise morality in walks of our life to build up (e) -- corruption-free nation.
English 2nd Paper Article Model Test Answer: (a) the, (b) a, (c) x, (d) an, (e) a.

26. Use articles where necessary. Put a cross (x) where an article is not needed: 1x5=5
Newspaper is (a) -- paper which carries news of (b) -- home and abroad. It is such (c) -- important thing without which we cannot think to pass even (d) -- single day. In educated society, it is regarded as (e) -- storehouse of knowledge.
English 2nd Paper Article Model Test Answer: (a) a, (b) x, (c) an, (d) a, (e) the.

27. Use articles where necessary. Put a cross (x) where an article is not needed: 1x5=5
(a) -- 16th December is a red letter day in the history of Bangladesh. On this day, we achieved victory at the cost of (b) -- bloody war. Bangladesh came into being as (c) -- independent country. It occupied a place in the world map. Every year we observe (d) -- day with due solemnity. We remember (e) -- supreme sacrifice of our heroic sons. The day is a public holiday and the national flag is hoisted on the top of each house.
English 2nd Paper Article Model Test Answer: (a) the, (b) a, (c) an, (d) the, (e) the.

28. Use articles where necessary. Put a cross (x) where an article is not needed: 1x5=5
A computer is (a) -- ultra-modern invention. It is (b) -- electronic device for storing and analyzing (c) -- information. It works on (d) -- basis of commands given by (e) -- operator.
English 2nd Paper Article Model Test Answer: (a) an, (b) an, (c) the, (d) the, (e) the.

29. Use articles where necessary. Put a cross (x) where an article is not needed: 1x5=5
Sports are not only a matter of entertainment but also an important aspect of the development of (a) -- global relationship. (b) -- sports venue is a meeting place of people from different countries. They can come closer to each other and express their views and (c) -- opinions. They create (d) -- sense of brotherhood among them. Thus they develop a global relationship which is (e) -- effective way of globalization.
English 2nd Paper Article Model Test Answer: (a) x, (b) a, (c) x, (d) a, (e) an.

30. Use articles where necessary. Put a cross (x) where an article is not needed: 1x5=5
After summer comes (a) -- rainy season. People have to sigh of (b) -- relief. The sky is overcast with clouds and (c) -- sun cannot be seen for hours. Rivers are full to the brim. Ours is (d) -- agricultural country. Rina is (e) -- great blessing for us.
English 2nd Paper Article Model Test Answer: (a) the, (b) x, (c) the, (d) an, (e) a.
article model test question with answer. article question. article question answer. article question with answer. model test question for article. article questions for class 1. article questions for class 2. article questions for class 3. article questions for class 4. article questions for class 5. article questions for class 6. article questions for class 7. article questions for class 8. article questions for class 9. article questions for class 10. article questions for class 11. article questions for class 12. article questions and answers pdf. article questions and answers pdf download. article questions and answers for competitive exam. article questions for students. english 2nd paper article. class 1 english 2nd paper article. class 2 english 2nd paper article. class 3 english 2nd paper article. class 4 english 2nd paper article. class 5 english 2nd paper article. class 6 english 2nd paper article. class 7 english 2nd paper article. class 8 english 2nd paper article. class 9 english 2nd paper article. class 10 english 2nd paper article. class 11 english 2nd paper article. class 12 english 2nd paper article. english 2nd paper article question. english 2nd paper assignment article question with answer. english 2nd paper article assignment. ইরেজি ২য় পত্র প্রশ্ন আর্টিকেল. আর্টিকেল ইংরেজি ২য় পত্র প্রশ্ন.  ইরেজি ২য় পত্র আর্টিকেল pdf. ইংরেজি ২য় পত্র এসাইনমেন্ট উত্তর আর্টিকেল.  আর্টিকেল ইংরেজি ২য় পত্র এসাইনমেন্ট উত্তর.  একাদশ শ্রেণির এসাইনমেন্ট ইংরেজি ২য় পত্র আর্টিকেল প্রশ্ন উত্তর. দ্বাদশ শ্রেণির এসাইনমেন্ট ইংরেজি ২য় পত্র আর্টিকেল প্রশ্ন উত্তর. দশম শ্রেণির এসাইনমেন্ট ইংরেজি ২য় পত্র আর্টিকেল প্রশ্ন উত্তর. নবম শ্রেণির এসাইনমেন্ট ইংরেজি ২য় পত্র আর্টিকেল প্রশ্ন উত্তর. অষ্টম শ্রেণির এসাইনমেন্ট ইংরেজি ২য় পত্র আর্টিকেল প্রশ্ন উত্তর. সপ্তম শ্রেণির এসাইনমেন্ট ইংরেজি ২য় পত্র আর্টিকেল প্রশ্ন উত্তর. ষষ্ঠ শ্রেণির এসাইনমেন্ট ইংরেজি ২য় পত্র আর্টিকেল প্রশ্ন উত্তর. পঞ্চম শ্রেণির এসাইনমেন্ট ইংরেজি ২য় পত্র আর্টিকেল প্রশ্ন উত্তর. চতুর্থ শ্রেণির এসাইনমেন্ট ইংরেজি ২য় পত্র আর্টিকেল প্রশ্ন উত্তর. তৃতীয় শ্রেণির এসাইনমেন্ট ইংরেজি ২য় পত্র আর্টিকেল প্রশ্ন উত্তর. দ্বিতীয় শ্রেণির এসাইনমেন্ট ইংরেজি ২য় পত্র আর্টিকেল প্রশ্ন উত্তর. প্রথম শ্রেণির এসাইনমেন্ট ইংরেজি ২য় পত্র আর্টিকেল প্রশ্ন উত্তর. ১ম শ্রেণির এসাইনমেন্ট ইংরেজি ২য় পত্র আর্টিকেল প্রশ্ন উত্তর. ২য় শ্রেণির এসাইনমেন্ট ইংরেজি ২য় পত্র আর্টিকেল প্রশ্ন উত্তর. ৩য় শ্রেণির এসাইনমেন্ট ইংরেজি ২য় পত্র আর্টিকেল প্রশ্ন উত্তর. ৪র্থ শ্রেণির এসাইনমেন্ট ইংরেজি ২য় পত্র আর্টিকেল প্রশ্ন উত্তর. ৫ম শ্রেণির এসাইনমেন্ট ইংরেজি ২য় পত্র আর্টিকেল প্রশ্ন উত্তর. ৬ষ্ঠ শ্রেণির এসাইনমেন্ট ইংরেজি ২য় পত্র আর্টিকেল প্রশ্ন উত্তর. ৭ম শ্রেণির এসাইনমেন্ট ইংরেজি ২য় পত্র প্রশ্ন আর্টিকেল উত্তর. ৮ম শ্রেণির এসাইনমেন্ট ইংরেজি ২য় পত্র আর্টিকেল প্রশ্ন উত্তর. ৯ম শ্রেণির এসাইনমেন্ট ইংরেজি ২য় পত্র আর্টিকেল প্রশ্ন উত্তর. ১০ম শ্রেণির এসাইনমেন্ট ইংরেজি ২য় পত্র আর্টিকেল প্রশ্ন উত্তর. ১১শ শ্রেণির এসাইনমেন্ট ইংরেজি ২য় পত্র আর্টিকেল প্রশ্ন উত্তর. ১২শ শ্রেণির এসাইনমেন্ট ইংরেজি ২য় পত্র আর্টিকেল প্রশ্ন উত্তর.  জেএসসি পরীক্ষা ইংরেজি ২য় পত্র আর্টিকেল প্রশ্ন উত্তর. এসএসসি পরীক্ষা ইংরেজি ২য় পত্র আর্টিকেল প্রশ্ন উত্তর. এইচএসসি পরীক্ষা ইংরেজি ২য় পত্র আর্টিকেল প্রশ্ন উত্তর. article questions with answers for jsc exam. english second paper for jsc. jsc exam model test question english 2nd paper. jsc article question. jsc english 2nd paper article question with answer. jsc model test question with answer. jsc english 2nd paper article. jsc english second paper. jsc exam model test question english 2nd paper. article question for jsc. english 2nd paper article question with answer for jsc. article model test question with answer for jsc. english 2nd paper article for jsc. english second paper article jsc. article questions with answers for ssc exam. english second paper for ssc. ssc exam model test question english 2nd paper. ssc article question. ssc english 2nd paper article question with answer. ssc model test question with answer. ssc english 2nd paper article. ssc english second paper. ssc exam model test question english 2nd paper. article question for ssc. english 2nd paper article question with answer for ssc. article model test question with answer for ssc. english 2nd paper article for ssc. english second paper article ssc. article questions with answers for hsc exam. english second paper for hsc. hsc exam model test question english 2nd paper. hsc article question. hsc english 2nd paper article question with answer. hsc model test question with answer. hsc english 2nd paper article. hsc english second paper. hsc exam model test question english 2nd paper. article question for hsc. english 2nd paper article question with answer for hsc. article model test question with answer for hsc. english 2nd paper article for hsc. english second paper article hsc.

4 comments:

  1. Anonymous10:25:00 AM

    Model Test No. 1 : Use articles where necessary. Put a cross (x) where an article is not needed: 1 x 5 = 5
    English is (a) an international language. We feel (b) the necessity of learning English at every step. This is (c) the only language of international overseas business, communication, co-operation and (d) x co-existence. It is essential to receive (e) a foreign degree or higher education.

    ReplyDelete
  2. Model Test Question: Use articles where necessary. Put a cross (x) where an article is not needed: 1 x 5 = 5
    After summer comes (a) the rainy season. People have to sigh of (b) x relief. The sky is overcast with clouds and (c) the sun cannot be seen for hours. Rivers are full to the brim. Ours is (d) an agricultural country. Rina is (e) a great blessing for us.

    ReplyDelete