General knowledge in English literature mcq with answer | GK-03

General Knowledge MCQ in English
01. The correct spelling is……..
a. Beaurocrat
b. Eurocrat
c. Bureaucrat 
d. Buroucrat
Answer: c. Bureaucrat

02. The word 'diabetic' is …….
a. a noun        
b. an adjective
c. both a noun and an adjective    
d. a noun adjective
Answer: c. both a noun and an adjective    

03. Choose the appropriate preposition. The girl prides herself......her beauty.
a. in     
b. of    
c. about  
d. upon
Answer: d. upon

04. The word 'teetotaller' means……..
a. Person who abstains completely from alcoholic liquor
b. Person who likes drinking wine
c. Person who hates drinking wine
d. Person who is heavily drunk
Answer: a. Person who abstains completely from alcoholic liquor

05. 'Lingua franca' means……..
a. State language of a country
b. French language
c. Language adopted for communication where many languages are spoken
d. Language spoken by maximum number of people in the world
Answer: c. Language adopted for communication where many languages are spoken

06. Which of the following words is misspelt?
a. anesthesia
b. die tenant
c. caterpillar
d. dinosaur
Answer: d. dinosaur

07. Find out the correct option. He looks as though he.......a ghost.
a. has seen    
b. saw    
c. had seen
d. will see
Answer: b. saw    

08. Fill in the blank with the appropriate word. The sun.......set, we reached home.
a. had 
b. having  
c. has   
d. was
Answer: b. having  

09. Select the correct sentence. 
a. His speech is very allusive to be understood
b. His speech is too allusive to be understood
c. His speech is allusive enough to be understood
d. His speech is too allusive to understood
Answer: b. His speech is too allusive to be understood

10. The synonym for 'Bona fide' is……
a. artificial
b. permanent
c. imaginary
d. genuine
Answer: d. genuine

11. What do you mean by the phrase 'Sit on the fence'?
a. watch over the fence   
b. sit idly
c. remain neutral in a dispute
d. sit on a height
Answer: c. remain neutral in a dispute

12. Find out the correct sentence.
a. Which colour do you prefer, the red or the blue?
b. 'Which colour' you prefer, the red or the blue?
c. Which colour do you prefer, the red or blue?
d. Which colour do you prefer more, the red or the blue?
Answer: a. Which colour do you prefer, the red or the blue?

13. 'Millennium' is a period of…….
a. 100 years
b. 500 years
c. 1000 years
d. 2500 years
Answer: c. 1000 years

14. He sat there brooding……whether life was worth living.     
a. over
b. about     
c. of      
d. upon
Answer: a. over         

15. A man who is popular......his neighbours is supposed to be a good man.
a. to    
b. with     
e. among    
d. for
Answer: b. with     

16. I prevailed......my friend to lend me Tk.5000.
a. over  
b. with   
c. upon   
d. against
Answer: c. upon   

17. Officials who arc destitute......sympathy do not have incentive......work hard.
a. of, in  
b. against, to 
c. in, against       
d. of, to
Answer: d. of, to

18. Look......it that this does not happen again.
a. upon
b. to
c. into 
d. over
Answer: c. into         

19. Which is the correct sentence?
a. Le the and I go     
b. Let I and he go
c. Let me and he go  
d. Let him and me go
Answer: d. Let him and me go


20. I wish that it.......true.
a. is  
b. were  
c. are    
d. was   
Answer: b. were  

21. I prefer working.......a deadline.
a. to 
b. for  
c. on    
d. with
Answer: a. to 

22. Cartridges are ejected from the gun after……..
a. opening
b. hitting  
c. firing    
d. closing
Answer: c. firing    

23. The money we asked……..was not forthcoming.
a. for
b. after
c. about
d. around
Answer: a. for

24. The two companies consolidated …….. greater efficiency.
a. oh     
b. for    
c. with     
d. up
Answer: b. for    

25. Shyness......him from speaking.
a. attacked
b. engulfed
c. defeated
d. inhibited
Answer: d. inhibited
Post a Comment (0)
Previous Post Next Post